metsäsuunnittelun_laskennan_kansi

Metsäsuunnittelun laskennan periaatteet

Mikko Niemi ym.

29,00 

Varastossa

kpl
Metsän tarjoamille hyödyille on tyypillistä niiden välillä vallitseva vaihdantasuhde eli miten sovittaa yhteen metsänomistajan taloudelliset ja luonnonsuojelulliset tavoitteet? Voidaanko hiilensidonta ottaa osaksi kestävää metsien hyödyntämistä? Mitä epävarmuuksia liittyy jatkuvan kasvatuksen mallinnukseen? Miten hallita ilmastonmuutoksen tuomia riskejä pitkän aikavälin metsäsuunnittelussa?

Kirjassa syvennytään kestävän metsien käytön periaatteisiin monitavoitteisen metsäsuunnittelun näkökulmasta. Teoksessa käsitellään käytännönläheisten esimerkkien avulla perusteet metsien kasvun dynamiikasta ja taloudellisesti optimaalisen kiertoajan laskennasta. Harjoitustehtävät ja verkosta avoimesti saatavat lisämateriaalit antavat lukijoille mahdollisuuden kokeilla muun muassa hakkuiden ajoituksen vaikutusta metsän tuottoarvoon. Myös uudenlaiset metsäsuunnitteluun liittyvät teknologiat, kuten drooneilla tapahtuva metsien inventointi sekä kaukokartoitukseen perustuva dynaaminen toimenpidekuviointi, on huomioitu.

Kirjan tekijät työskentelevät metsäalan asiantuntijoina Tapiossa ja Simosolissa sekä opetustehtävissä Hämeen ammattikorkeakoulussa. Tekijöillä on pitkä kokemus metsäsuunnittelun laskentajärjestelmien kehitystyöstä sekä laskentojen toteutuksesta. Teoksen ensisijaisena kohderyhmänä ovat metsäalan ammattikorkeakoulujen metsäsuunnittelun opiskelijat, mutta kirja soveltuu luettavaksi myös kenelle tahansa metsäsuunnittelun teoriasta kiinnostuneelle.
ISBN
978-952-338-093-6
EAN
9789523380936
Verokantatunnus
10
Nimiketunnus
205737
Kirjalija(t)
Mikko Niemi ym.
Kustantaja
Metsäkustannus
Leveys
16.80 cm
Korkeus
24.00 cm
Paksuus
0.40 cm

Arvostelut

Tätä tuotetta ei ole vielä arvioitu.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Suosittelemme
17,00 
12,00 
tapion-taskukirja_kansi
Tapion taskukirja
Satu Rantala (toim.)
64,00 
19,00