Kihokki suolla

Vesien palautuksen suunnittelu

Sijaitseeko talousmetsäsi kuivuneen suon vieressä? Haluatko tehdä ennallistavia toimia yksityismaillasi aiheuttamatta vettymishaittoja talousmetsään? Tarvitsetko vesien palautuksen suunnitteluun tukea? Tarjoamme käyttöösi asiantuntijan, jonka avulla pääset eteenpäin. Tarvittaessa saat avuksesi kokonaisen tiimin.

Suojelusuot ja yksityismaiden suokuviot rajoittuvat hyvin usein metsäojituksiin. Viereinen ojitus kuivattaa metsätalouskäytön ulkopuolisia soita. Palauttamalla kuivatusalueen ojien vesiä suolle, kohennetaan suon hydrologiaa ja vähennetään turpeen hajoamisesta aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä. Luontainen pintavalunta suota pitkin parantaa valumavesien laatua ja vesien viivyttäminen valuma-alueella vähentää tulvariskejä.

Teemme veden palautussuunnitelmia kuivahtaneille suojelusoille sekä kitu- ja joutomaille paikkatieto- ja maastotyönä. Suunnittelu sisältää kohteen ennakkosuunnittelun paikkatietotarkasteluna ja maastokartoituksen, jolla tarkennetaan korkeuserot, vesimäärät ja suunnitellaan sopiva paikka johdeojalle tai useille johdeojille. Suunnitelmamme jälkeen johdeojan voi toteuttaa esimerkiksi ojien kunnostamisen yhteydessä tai erillisenä luonnonhoito- tai ennallistamishankkeena.

Toteutamme myös veden palautuksen toimintamallin koulutuksia.

Ota laaja vesien palautuksen suunnittelun osaaminen käyttöösi

Olemme metsän, luonnon ja paikkatiedon asiantuntija. Asiantuntijamme ovat monipuolisen metsänhoidon kokeneita ammattilaisia. Vahvuuksiamme ovat metsäalan toimintaympäristön ja vesien palautuksen suunnittelun syvällinen tuntemus.

Vesien palautuksen osaamisemme kattaa esimerkiksi seuraavat teemat:

  • Vesien palautuksen paikkatietosuunnittelu
  • Vesien palautuksen maastosuunnittelu
  • Veden palauttamisen toimintamallin koulutukset

Tutustu Tapion sivuilla: Vesien palauttaminen suojelusoille-hanke

Ota yhteyttä

Katsotaan tilannettasi yhdessä – teemme sen jälkeen tarjouksen etenemisestä.

Tiina Ronkainen
Tiina Ronkainen
vesiasiantuntija
tiina.ronkainen(at)tapio.fi
+358 29 432 6035

Arvostelut

Tätä tuotetta ei ole vielä arvioitu.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Suosittelemme
-47%
10,00  19,00 
27,00 
-20%
21,60  27,00 
Puut ja pensaat
Henry Väre
17,00